Så håller farfar stilen och hälsan

 

 

 

Den före detta brandmannen Jan Bergström vill kunna fortsätta att fånga dagen som den kommer – med fru, barn och barnbarn. Med regelbunden träning och lagom mycket husmanskost håller han sig i form. 

 

Jan, som är en ståtlig Göteborgs-kis på 197 cm, försöker leva så hälsosamt som möjligt. I yngre år spelade han i handbollslandslaget och Jan vet att nyckeln till det egna välmåendet ligger i ett aktivt liv och mat i lagom stora portioner. Jan och hans fru lagar husmanskost, inte minst färsk fisk som han köper av sonen som jobbar i hamnen. 

–På vintern väger jag lite mer, på sommaren är jag lite mer slimmad och vacker, säger Jan, halvt på skämt halvt på allvar. 

 

Råkade vinna en prenumeration VitaePro

Tidigare har Jan aldrig brytt sig så mycket om vitaminer – förutom när han har varit förkyld. På en mässa tävlade Jan och vann en tvåmånaders prenumeration på kosttillskottet VitaePro som bland annat innehåller C-vitamin. Kosttillskott som VitaePro kan vara bra eftersom vitaminer, antioxidanter och omega 3-fettsyror ger näring till flera av kroppens funktioner. För Jan, som lever ett aktivt liv, är det viktigt att få i sig tillräckligt av allt. Exempelvis vitamin D som bidrar till att hålla musklerna i trim.

 

Jans familj och vänner tycker att han har fullt upp men enligt honom själv är det ingenting i jämförelse med ”hur det var förr”. Som brand- och ambulansman bjöd yrkeslivet på allt från katastrofer till lyckliga larm – där barn föddes i ambulansen på väg till BB. Men precis som med brandbilar och ambulanser är Jan noga med att hålla kroppen i toppskick. Två gånger per år cyklar han till vårdcentralen för en check-up.

 

Visst har han tagit smällar. Handbollstummarna har gått av flera gånger, axeln har varit skadad och höftlederna har fått bytas ut efter lång och trogen tjänst. Stundtals har han fått varva ner för att låta kroppen läka ut.  

 

– Jag vet egentligen inte om det är VitaePro, men kroppen mår bättre nu än när jag var 30 år. Jag tror att kombinationen näringsriktig kost, motion och gott humör är viktig, säger Jan. 

 

Uppskattad underhållning

Jan har nyligen också skaffat sig ett konto på Spotify där han ofta lyssnar på allt från Björn Afzelius till Monica Zetterlund. Och han spelar och sjunger gärna. Ibland cyklar Jan ut till olika äldreboenden där hans uppträdanden är uppskattade – inte minst av de ekonomiansvariga.

 

–Jag kostar bara en kopp kaffe och en bulle i gage, skrattar Jan.  

 

Prova VitaePro Plus till 50% rabatt och få en exklusiv gåva på köpet, endast för Seniordeas medlemmar.

 

Jans bästa tips för ett glatt och hälsosamt liv: 

 

Tänk efter före:

”Det kanske låter filosofiskt, men tänk efter hur du vill ha det som pensionär och förbered dig för det.”

 

Gör saker tillsammans med/för andra:

“Du kan göra något tillsammans med en granne, en gammal eller ny kompis: Det mesta blir roligare då. Själv jobbar jag som handledare för en kille som sitter i rullstol fyra timmar per vecka. Och varje fredag träffar jag “Antikrundan”. Vi är 40 före detta brandmän som tippar och dricker kaffe tillsammans.”

 

Ge kroppen vad den behöver:

”När du blir äldre behöver du kanske inte äta lika mycket som du gjorde när du var yngre. Jag håller koll på vikten eftersom jag har lätt att gå upp, men annars är jag inte så extremt noga med maten. Som ett komplement till kosten tar jag VitaePro och det funkar bra.”

 

Lagom är bäst:

”Jag vill ju vara en förebild för mina nära och kära. Visst gör jag både det ena och det andra, men det får vara med måtta. Även när det gäller träning.” 

 

Muskler: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normala muskelfunktioner.

 

Brosk: VitaePro innehåller vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

 

Immunsystem: VitaePro innehåller selen samt vitamin C och D som bidrar till immunsystemets normala funktion.

 

Hjärta: VitaePro innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).

 

Minskar trötthet: VitaePro innehåller Vitamin C som bidrar till att minska trötthet och utmattning

 

Skyddar cellerna: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Några saker du knappast visste var dåliga för tänderna

Hälsa

Bota din täppta näsa på 25 sekunder

Hälsa

Kvällsvanor som leder till en god natts sömn

Relaterade rabatter

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

15% rabatt på maghälsa

Dynamic Code

Hälsa

16% rabatt på golf- och träningskläder

Daily Sports

Hälsa

Har glasögonen gått sönder?

Glasögonverkstan

Hälsokost

30% rabatt på två produkter!

WellBeSleep

Hälsokost

50% rabatt i två månader + gratis frakt

Vitalplus

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.