Har du precis varit och köpt glass? Suprise suprise, det ska in i frysen. Skämt åsido, många saker stoppar vi självklart in i frysen men andra saker är inte helt självklara. Mjöl till exempel, det skulle man väl aldrig stoppa i frysen? Jo det kan faktiskt vara bra att göra det.
Många baktillbehör kan faktiskt vara smart att stoppa i frysen. Mjöl och bakpulver till exempel. Mjöl och bakpulver håller mycket längre om man förvarar de på ett kallt ställe och frysen är därför optimalt. Självklart klarar sig mjöl bra i skafferiet, det går även bra att förvara de i kylen eller i en kall källare och det här tipset är till för dem som faktiskt nästan aldrig använder mjöl och vill se till att de klarar sig under en lång tidsperiod.
En annan produkt som kan vara smart att stoppa i frysen är jäst. Jäst har som du vet ett bäst före datum och när det är passerat kommer inte brödet att jäsa lika mycket när man bakar med det. Genom att stoppa jäst i frysen förlänger man livslängden på jäst rejält!