Alla pensionärers dag 2021

Visste du att pensionärer har en egen dag? Lördag den 21 augusti är det pensionärernas dag i år. Dagen instiftades 1991 av Världshälsoorganisationen (WHO) men det är inte alla som vet att den finns. Vi vill därför slå ett slag för alla pensionärers dag 2021. Det är värt att fira!

 

Vad handlar pensionärernas dag om?

Alla pensionärers dag 2021 är inte bara ett tillfälle att fira det goda livet som senior utan av tradition en dag då pensionärers villkor uppmärksammas. På vissa håll i världen lever pensionärer under ganska tuffa förhållanden och bland annat politiker behöver göras medvetna om det. I många länder är pensionärernas dag en helgdag, för att familjer ska få en extra möjlighet att träffa den äldre generationen. För dem som inte är pensionärer är dagen ett utmärkt tillfälle att erkänna pensionärers insatser och visa uppskattning för dem som skapat grunden vi står på.

 

Hur ska man fira alla pensionärers dag 2021?

Pensionärernas dag är inte en högtid med en massa specifika traditioner, som till exempel jul, midsommar och påsk. Fördelen med det är att du kan fira pensionärernas dag 2021 precis som du vill. Flera pensionärsförbund runt om i landet kommer att bjuda in till träffar. Ofta sker dessa i form av utbildning om pensionärer i olika delar av världen. 2020 var många av träffarna digitala, på grund av covid-19. Det är ganska vanligt att fika med familjen eller andra pensionärer, eller att gå ut och äta middag med goda vänner.

 

Pensionärernas dag blir viktigare och viktigare

Sverige får vi fler och fler pensionärer för varje år. Även andelen pensionärer i befolkningen ökar och det blir alltså en viktigare grupp. Därför tror vi att alla pensionärers dag 2021 kommer att uppmärksammas mer än vad pensionärernas dag gjorts tidigare år. Om du själv är pensionär och väljer att fira så bidrar du till den positiva utvecklingen!

Glöm inte att du som pensionär kan ta del av våra pensionärsrabatter helt gratis!

Nöje
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Nöje

Därför finns det inga flugor på Disneyworld

Nöje

Antal pensionärer i Sverige

Nöje

Därför är Nalle Puh olaglig i Kina

Relaterade rabatter

Båt

Seniorkryssa med Wasaline (från 285 kr)

Wasaline

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler!

Din Vitamin

Boende

10% rabatt på allt till hemmet & trädgården hos My Mall!

MyMall

Accessoarer

Ska du ha fest? Få 5% på ett helt köp!

Festprissen

Nöje

Gillar du korsord? SE HIT!

Tidningskungen.se

Hälsa

Upp till 20% på hälsokost!

Life

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.