Bisarra lagar i Nordkorea

Nordkorea är en hårt styrd diktatur där internet, TV och tidningar är censurerade. Det här är inget nytt utan är vanligt i diktaturer och även i mer öppna länder som Kina är mycket censurerat. I Nordkorea har man dock tagit det steget längre och förbjudit en hel del saker som för oss européer känns helt rubbat.

Tänk att du går till frisören och vill ändra din frisyr men du har bara ett antal att välja mellan, det och många fler konstiga lagar från Nordkorea hittar du nedan.

 

Ingen coca-cola

Den populära läskedrycken coca-cola ses som en symbol för västerländsk kultur och är därför helt förbjuden i Nordkorea.

 

Registreringsskylt på cykel

Att äga en bil i Nordkorea är någonting endast de absolut rikaste har råd med. Även cyklar är väldigt dyrt och de måste dessutom ha en registreringsskylt så att regeringen har koll på antalet cyklar som finns i landet.

 

Inte vilken frisyr som helst

I Nordkorea kan polisen ta fast dig om de anser att din frisyr inte följer statens riktlinjer. Frisörer har väldigt strikta regler, män får till exempel inte låta håret växa ner över öronen och kvinnor uppmuntras att ha page eftersom att president Kim Jong Un en gång har sagt att det är snyggt.

 

Inga blåa jeans

Att ha jeans på sig i Nordkorea är inga problem, så länge de inte är blåa. Blåa jeans ses som ett uttryck för västerländsk kultur och är strikt förbjuden för den inhemska befolkningen.

 

Du får inte köpa hus/lägenhet

Att gå på visningar och köpa det huset eller lägenheten man vill ha är bara att glömma i Nordkorea. Du får ett boende av regeringen (om du har tur) och där får du helt enkelt bo.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Resor

Häftiga och otroliga fakta om jorden

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.