Därför ska du äta kiwiskalet

Kiwi är en supernyttig frukt fylld med bland annat c-vitamin. De allra flesta äter kiwi utan det bruna och ludna skalet men faktum är att man då gör sig av med en hel del näring.

De flesta vet att man helst inte ska skala ett äpple eftersom mycket näring sitter i skalet. Det många inte vet är att det faktiskt är samma sak även för kiwi. Många har inte en aning att man ens kan äta skalet på en kiwi!

I skalet sitter massvis med C-vitamin och fibrer som du kastar rakt ner i soptunnan om du äter kiwi utan skalet på. Vissa personer tycker att skalet inte är speciellt gott men om man skär frukten i tunna skivor blir inte skalet lika påtagligt!

 

Om du väljer att äta med skalet på, se då till att skrubba kiwin ordentligt innan!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler!

Din Vitamin

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.