Därför ska du äta kiwiskalet

Kiwi är en supernyttig frukt fylld med bland annat c-vitamin. De allra flesta äter kiwi utan det bruna och ludna skalet men faktum är att man då gör sig av med en hel del näring.

De flesta vet att man helst inte ska skala ett äpple eftersom mycket näring sitter i skalet. Det många inte vet är att det faktiskt är samma sak även för kiwi. Många har inte en aning att man ens kan äta skalet på en kiwi!

I skalet sitter massvis med C-vitamin och fibrer som du kastar rakt ner i soptunnan om du äter kiwi utan skalet på. Vissa personer tycker att skalet inte är speciellt gott men om man skär frukten i tunna skivor blir inte skalet lika påtagligt!

 

Om du väljer att äta med skalet på, se då till att skrubba kiwin ordentligt innan!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.