Enligt mig är en av de bästa sakerna på sommaren de svenska jordgubbarna. Tyvärr har priset legat väldigt högt i år men nu verkar vi äntligen kunna köpa jordgubbar till vettigt pris igen.
På sociala medier kan man se väldigt många videos där folk ”badar” sina jordgubbar i saltvatten innan de äts.
Slipp insekter
Som standard sköljer vi alltid frukt innan vi äter den för att få bort smuts, bakterier och besprutningsmedel. Om man lägger jordgubbar i saltvatten har det samma funktion men dessutom börjar alla potentiella maskar och insekter krypa ut från jordgubbarna.
Om du bara äter jordgubbar rakt upp och ner gör det kanske ingenting men om du till exempel ska bjuda på en jordgubbstårta kan det vara bra att vara säker att man inte bjuder sina gäster på maskar.
Sötare smak
Det inte många vet är att salt faktiskt gör frukt sötare. Det låter helt otroligt och logiskt sätt kanske socker hade varit bättre för att göra jordgubbarna sötare men det brukar bara sluta med att de smakar sockrigt sött.
Sältan motarbetar det sura i jordgubbarna och sötman kan därför ta mycket större plats.