De här produkterna ska du ha i kylen, och de här produkterna ska du inte ha i kylen

 

Har du soja i kylen och ketchup i skåpen, eller tvärtom? Vilka varor man ska ha i kylskåpet och vilka som hör hemma i skafferiet är ett stort mysterium där alla verkar tänka olika. Vi har gjort lite research och här kan du läsa om några vanliga produkter och vart du ska förvara dem.

  

I kylskåpet

 

  • Majonnäs – Majjo innehåller ägg, vilket är en färskvara. När du har öppnat burken bör majnnäsen förvaras i kylskåpet.

  • Senap – Vissa sorters senap, till exempel Dijon ska förvaras i kylskåpet. Vanlig gul senap kan förvaras i skafferiet men då finns det risk att den tappar lite smak.

  • Sirap – När du har öppnat en burk/flaska med sirap är det viktigt att du ställer den i kylskåpet. Står det i skafferiet finns det risk att de börjar mögla.

  • Frö- och nötoljor – Vanlig rapsolja och olivolja kan du såklart ha i rumtemperatur men till exempel jordnötsolja eller sesamolja tappar sin smak om de inte står kallt. Därför är det bättre att ha de i kylskåpet.

  • Ketchup – Ketchup kan du ha både i kylskåpet och i skafferiet. En öppnad flaska ketchup håller ungefär en månad i skafferiet. Om det tar längre tid för dig att göra slut på din flaska ketchup bör du ha den i kylen.

 

 

I skafferiet

 

  • Soja – Soja är fermenterad och den behöver därför inte stå kallt.

  • Hot sauce – Tabasco och andra starka såser är gjorda på vinäger och behöver därför inte stå kallt.

  • Honung – Man ska aldrig förvara honung i direkt solljus men att ha den i rumstemperatur är ingen fara.
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.