De här sakerna får du aldrig göra när du lagar kyckling

 

Kyckling är fruktansvärt gott och det är dessutom ett av de bästa kötten man kan välja. Dels har det inte lika stor påverkan på miljön som många andra typer av kött har och dels har det ett väldigt bra näringsvärde men lite fett och mycket protein.

 

Att tillaga kyckling kan vara lite knepigt och eftersom att den absolut inte får vara rå är det lätt att den istället blir lite torr. Här nedan kan du läsa om några grundregler när det kommer till kyckling.

 

Tina aldrig i rumstemperatur

Att tina kyckling i rumstemperatur ökar risken för salmonella eller andra utbrott av dåliga bakterier. Istället kan du ta ut kycklingen dagen innan och låta den tina i kylskåpet.

 

Skölj aldrig rå kyckling

Av någon anledning kan du tycka att det känns smart att skölja rå kyckling under kranen, det ska du absolut inte göra. När du sköljer kyckling så kommer bakterierna som orsakar matförgitning att spridas åt alla möjliga håll och det krävs bara några få för att du ska bli sjuk.

 

Håll koll på temperaturen

Dels ska kyckling aldrig vara rå eftersom att du kan bli sjuk men för munnens skull ska den gärna inte heller vara för torr. Kycklingfilé ska ligga på ungefär 78 grader men om det är ben kvar i kycklingen ska temperaturen helst vara strax över 80 grader.

 

Ta aldrig bort skinn och ben innan tillagning

Skinn och ben förhöjer smakerna otroligt mycket och det är bara dumt att ta bort det innan tillagning. Om du inte tycker om skinnet kan du ta av det när kycklingen är färdiglagad, det är dessutom enklare.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Rötmånad – det här ska du tänka på

Mat & Dryck

Så här får du avokado att mogna snabbt

Mat & Dryck

Därför ska du lägga jordgubbarna i saltvatten

Relaterade rabatter

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Veckans SMS-erbjudande

NYHET! VitaePro- det självklara valet för muskler och leder har blivit ännu bättre för hjärtat! Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge NYA VitaePro en chans i sommar.

NYHET! VitaePro- det självklara valet för muskler och leder har blivit ännu bättre för hjärtat! Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge NYA VitaePro en chans i sommar.