Idag är det våffeldagen, en högtid som historiker tror kom till av en felsägning från vårfrudagen. Världens i särklass bästa felsägning, för vad är inte bättre än nygräddade våfflor?
Precis som med all matlagning är själva ätandet mycket roligare än disken. Till skillnad från annan disk så finns det dock en knep som gör ditt våffeljärn självrengörande.
Diskvåffla
Det man gör är att man gräddar en så kallad diskvåffla. Diskvåfflan gräddas som vanligt i våffeljärnet och suger själv upp smuts och smak från våffeljärnet.
Så här gör du en diskvåffla
Blanda 1/2 dl vatten, 2 msk salt och 1 dl vetemjöl.
Grädda våfflan som vanligt (om järnet är väldigt smutsigt kan det behöva upprepas)
Torka av med en fuktig trasa
Nu är ditt våffeljärn rent och fräsch igen, enkelt va?
P.S. Det kanske säger sig självt men diskvåfflan ska inte ätas.