Brukar du laga goda gräddsåser till pasta eller är din favorit kanske en smaskig potatisgratäng? Du, jag och många fler älskar verkligen grädde i maten.
Det känns som att de flesta gångerna man vill laga någonting med grädde i brukar det sluta med att man inte har någon grädde i kylskåpet för att man har glömt att köpa ny efter att den förra tog slut.
Förvara grädde i frysen
Om man inte lagar mat med grädde i jätteofta kan det kännas onödigt att ha det i kylskåpet eftersom att det inte håller sig färskt speciellt länge. Fryst grädde smakar inte speciellt gott om du ska försöka vispa upp det och äta det som det är, men det smakar precis som vanligt om du har det i en sås eller en gratäng.
Antingen fryser du grädden precis som den är eller så häller du i grädde i en helt vanlig iskubsbricka och fryser den i små tärningar. Perfekt för nästa gång du vill göra en god gräddsås!