Veckans recept: Pasta Bolognese. Tillagningstid: 30-60 min
Ingredienser (2 portioner):
- 400g pasta
- 1/2 bleksellerihuvud
- 1 morot
- 1 gullök
- 1 vitlökklyfta
- 2 msk matolja
- 500g köttfärs
- 2 dl krossade tomater
- 2msk tomatpuré
- 2dl röttvin
- 1dl vatten
- salt
- peppar
- Parmesanost
- Basilikablad
Redskap: stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.
Tillagning:
- Börja med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan tills den är al denté.
- Skär ner sellerin, moroten och löken och fräs i panna med 1msk olja tills de är mjuka.
- Fräs köttfärsen i omgångar så att den blir ordentligt brynt. -Blanda köttfärs och grönsaker i en kastrull, deglacera köttfärspannan med rött vin i en minut för att få ur alla smaker och häll sedan ned i kastrullen. Lägg i krossade tomater, tomatpuré och vatten i kastrullen och låt koka i ca 60 min. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. 4. Värm upp pastan med lite olja i en kastrull och lägg på tallrik, lägg på den härliga köttfärssåsen och toppa med parmesan och basilikablad. Njut!