En pasta Bolognese med smak

Veckans recept: Pasta Bolognaise. Veckans recept: Pasta Bolognese. Tillagningstid: 30-60 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g pasta
  • 1/2 bleksellerihuvud
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 1 vitlökklyfta
  • 2 msk matolja
  • 500g köttfärs
  • 2 dl krossade tomater
  • 2msk tomatpuré
  • 2dl röttvin
  • 1dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Parmesanost
  • Basilikablad

Redskap: stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

 

Tillagning:

  1. Börja med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan tills den är al denté.

  2. Skär ner sellerin, moroten och löken och fräs i panna med 1msk olja tills de är mjuka.

  3. Fräs köttfärsen i omgångar så att den blir ordentligt brynt. -Blanda köttfärs och grönsaker i en kastrull, deglacera köttfärspannan med rött vin i en minut för att få ur alla smaker och häll sedan ned i kastrullen. Lägg i krossade tomater, tomatpuré och vatten i kastrullen och låt koka i ca 60 min. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. 4. Värm upp pastan med lite olja i en kastrull och lägg på tallrik, lägg på den härliga köttfärssåsen och toppa med parmesan och basilikablad. Njut!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.