Pannacotta är den perfekta desserten – enkel, lyxig och väldigt god.
Pannacotta passar alltid bra att bjuda på till dessert. Om du vill göra det enkelt för dig så skippa gelatinbladen och använd gelesocker. Rör snabbt ihop pannacottan direkt i kastrullen och låt svalna i kylen med bär på toppen!
Ingredienser pannacotta (4 personer)
- 4 dl vispgrädde
- 4 dl gelésocker
- 1 vaniljstång (kan bytas ut mot äkta vaniljpulver, se dosering på den förpackningen)
Ingredienser hallongelé
- 200 g frysta hallon
- 1/2-1 dl vatten
- 6 msk gelésocker
Gör så här
1 ) Häll i grädden i en kastrull, blanda ner sockret.
2 ) Skär upp vaniljstången på längden och sprapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner själva stången (den tar du upp senare).
3 ) Koka upp och låt koka i cirka 1/2 minut under omrörning.
4 ) Fiska upp vaniljstången och häll upp blandningen i fina portionsglas.
5 ) Häll i vatten och hallon i kastrull. Låt koka under omrörning i några minuter.
6 ) Passera hallonblandningen genom sil och blanda sedan ”saften” med gelésockret i kastrullen.
7 ) Låt koka under omrörning i lite under en minut. Ta av från plattan och låt svalna i några minuter.
8 ) Häll hallongélen över pannacottan i skålarna. Ställ in i kylen och låt stå i några timmar tills det är dags att servera. Hyvla gärna över vit choklad innan servering. Njut!