En krämig fläskfilé kan vara bland det godaste som finns. Enkel att tillaga passar den här rätten lika bra att servera mitt i veckan som på lördagskvällen. Smaklig måltid!
Ingredienser (4 portioner)
- 400 g fläskfilé
- 2,5 dl matlagningsgrädde (en liten tetra)
- ½ tärning svampbuljong (ger fin smak)
- 10-15 körsbärstomater eller babyplommontomater
- 1-2 msk grovhackad färsk timjan
- Smör eller rapsolja till stekning
- 3 dl ris av valfri sort
- Salt och peppar (efter tycke och smak)
Gör så här
1 ) Koka riset efter förpackningens anvisningar. Om det ska koka länge så kan du tillaga köttet under tiden.
2 ) Skär köttet i skivor. Ta fram en stekpanna och stek det på ungefär 2 minuter på varje sida.
3 ) Häll i grädden i pannan över köttet. Tillsätt buljongtärningen och tomaterna. Låt koka i 2-3 minuter under omrörning (se så att det inte bränner vid). Smaka av med salt och peppar. Strö över grovhackad timjan.
4 ) Serveras med ris och eventuellt en fräsch grönsallad.