Enkel panna med fläskfilé och timjan

En krämig fläskfilé kan vara bland det godaste som finns. Enkel att tillaga passar den här rätten lika bra att servera mitt i veckan som på lördagskvällen. Smaklig måltid!

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g fläskfilé
  • 2,5 dl matlagningsgrädde (en liten tetra)
  • ½ tärning svampbuljong (ger fin smak)
  • 10-15 körsbärstomater eller babyplommontomater
  • 1-2 msk grovhackad färsk timjan
  • Smör eller rapsolja till stekning
  • 3 dl ris av valfri sort
  • Salt och peppar (efter tycke och smak)

 

 

Gör så här

1 ) Koka riset efter förpackningens anvisningar. Om det ska koka länge så kan du tillaga köttet under tiden.

2 ) Skär köttet i skivor. Ta fram en stekpanna och stek det på ungefär 2 minuter på varje sida.

3 ) Häll i grädden i pannan över köttet. Tillsätt buljongtärningen och tomaterna. Låt koka i 2-3 minuter under omrörning (se så att det inte bränner vid). Smaka av med salt och peppar. Strö över grovhackad timjan.

4 ) Serveras med ris och eventuellt en fräsch grönsallad.  

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.