Enkel pasta pomodoro

 


Njut av en klassisk pastarätt med tomat och parmesan. 

Pasta pomodoro är en klassisk italiensk pastarätt. I all sin enkelhet över träffar den många andra maträtter. Laga denna italienska klassiker och njut av de härliga smakerna!  

 

Ingredienser, 4 personer

  • 450 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 1-1,5 msk grönsaksfond (alternativt en grönsaksbuljongtärning)
  • Svartpeppar och salt efter tycke och smak

Ingredienser topping/garnityr

  • 100 g parmesanost (ej färdigriven)
  • Några blad färsk basilika
  • Några matskedar olivolja

 

Gör så här

1 ) Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

2 ) Strimla gullöken i tunna, fina skivor.

3 ) Fräs löken i en kastrull i lite olivolja på medelhög värme så att den blir glansig (inte bränd).

4 ) Pressa vitlöken ner i kastrullen och tillsätt de krossade tomaterna.

5 ) Finhacka basilikabladen av ungefär en halv kruka.

6 ) Tillsätt grönsaksfond eller buljong, tomatpuré, hackad basilika, salt och svartpeppar (inte för mycket salt eftersom fonden är salt).

7 ) Låt din tomatsås koka försiktigt på låg värme i cirka 10 minuter, rör om under tiden.

8 ) Blanda tomatsåsen och pastan och lägg upp på tallrikar.

9 ) Riv över rikligt med färsk parmesan (använd exempelvis en potatisskalare). Du kan även riva den med rivjärn. Ringla över lite olivolja och lägg på några blad färsk basilika. Buon Appetito!  

 

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.