Veckans recept: Foliebakad lax med citron och örter. Tillagning, runt 10 min
Ingredienser (1 portion):
- 180 g laxfilé per/person
- 1 citron
- 1 knippe timjan
- 1 knippe rosmarin
- olja
- salt
- svartpeppar
- 2msk frukt te
- 1msk chiliflakes(går även bra med paprikapulver eller cayennepeppar)
- 1msk dillfrön
- 1msk fänkålsfrön
- 1msk anisfrön
- 1msk korianderfrön
Redskap: kolgrill, folie, kniv, skärbräda
Tillagning:
1.Börja med att mixa eller mortla alla kryddor till kryddblandningen.
2. Lägg laxen på en bit folie och spraya på olja, krydda sedan laxen med kryddblandningen, salt och svartpeppar och lägg på ett knippe timjan och ett knippe rosmarin.
3. Skiva upp en citron och placera över fisken, slå in paketet och grilla i 8-10 minuter!