Få dina gröna bananer mogna på ett kick

 

Ibland när man står på affären och ska köpa bananer upptäcker man att nästan alla bananer som ligger där är helt gröna med knappt ett uns gult i sig. Vissa gillar förstås gröna bananer men om du är som mig och tycker att munnen blir torr som om du hade ätit sand när du tuggar på en grön banan är de här tipsen nedan något för dig. 

Det finns lite olika sätt att få bananerna mogna snabbt. Antingen hjälper man dem lite på traven eller så finns det några tricks som snabbar på bananernas egen mognadsprocess.

 

1. En timme – För att få bananerna att mogna på en timme måste man baka dem lite i ugnen. Sätt ugnen på 150 grader och baka bananerna på en plåt i 1 timme. När det har gått en timme så lägger du bananerna i kylen tills de har svalnat.

 

2. Två dagar – Den här metoden tar lite längre än den förra men bananerna får, med lite hjälp såklart, mogna naturligt. Bananer utsöndrar gasen Eten, vilket är det ämnet som får bananer och andra frukter att mogna. Om du stoppar bananerna i en papperspåse kan gasen inte försvinna iväg någonstans och de kommer att mogna snabbare. Om du dessutom stoppar in annan frukt, till exempel päron eller avokado, kan du skynda på processen ytterligare.

 

3. Två minuter – Det här tricket är kanske inte det mest optimala och därför det kommer sist på listan. Stick några hål på bananen med en gaffel och lägg den i en mikrovågsugn i ca två minuter. Nackdelen är att den omogna smaken sitter kvar men fördelen är att den är betydligt mjukare än vad den var tidigare.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.