Få dina gröna bananer mogna på ett kick

 

Ibland när man står på affären och ska köpa bananer upptäcker man att nästan alla bananer som ligger där är helt gröna med knappt ett uns gult i sig. Vissa gillar förstås gröna bananer men om du är som mig och tycker att munnen blir torr som om du hade ätit sand när du tuggar på en grön banan är de här tipsen nedan något för dig. 

Det finns lite olika sätt att få bananerna mogna snabbt. Antingen hjälper man dem lite på traven eller så finns det några tricks som snabbar på bananernas egen mognadsprocess.

 

1. En timme – För att få bananerna att mogna på en timme måste man baka dem lite i ugnen. Sätt ugnen på 150 grader och baka bananerna på en plåt i 1 timme. När det har gått en timme så lägger du bananerna i kylen tills de har svalnat.

 

2. Två dagar – Den här metoden tar lite längre än den förra men bananerna får, med lite hjälp såklart, mogna naturligt. Bananer utsöndrar gasen Eten, vilket är det ämnet som får bananer och andra frukter att mogna. Om du stoppar bananerna i en papperspåse kan gasen inte försvinna iväg någonstans och de kommer att mogna snabbare. Om du dessutom stoppar in annan frukt, till exempel päron eller avokado, kan du skynda på processen ytterligare.

 

3. Två minuter – Det här tricket är kanske inte det mest optimala och därför det kommer sist på listan. Stick några hål på bananen med en gaffel och lägg den i en mikrovågsugn i ca två minuter. Nackdelen är att den omogna smaken sitter kvar men fördelen är att den är betydligt mjukare än vad den var tidigare.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.