Fina händer med egen nagelbandsolja

Låt nagelvårdsoljan bli en del av din hälsorutin. 

Kvinna eller man, ung eller gammal – det spelar ingen roll. Det ser alltid bra ut med välvårdade nagelband. När vi möter människor är händerna bland det första vi lägger märke till. Fräscha nagelband visar att du tar hand om dig, och att lyckas med det är vare sig dyrt eller särskilt krångligt.

Vissa är noga med att ta hand om sina naglar, andra inte. Att pyssla om naglarna behöver inte vara detsamma som att gå till salong för manikyr. Dessutom är nagelvård inte enbart för kvinnor. Våra händer får utstå en hel del varje dag, vilket sliter på naglar och nagelband. Kanske arbetar du hårt med händerna eller hanterar mycket vatten? Oavsett så kan det vara skönt att ge nagelbanden lite extra omsorg, det får en att känna sig lite extra fin och fräsch.

Nagelband är det lager av hud som håller skadliga bakterier från att komma in och växa till sig under nageln. Vill du ha fina och starka naglar är det extra viktigt att pyssla om nagelbanden med jämna mellanrum. Salongsbehandlingar är ofta dyra. Lite väl dyra kan även nagelvårdsprodukter vara när du vill köpa hem från butik. Som tur är går det alldeles utmärkt att göra egen nagelvårdsolja.

 


Det behöver inte vara så tidskrävande att få fräscha naglar

Ingredienser 

  • En tom och ren glasflaska med lock
  • 10 ml mandelolja
  • 10 ml jojobaolja
  • 10 ml risolja
  • 5 droppar doftolja (kan uteslutas)

1 ) Börja med att införskaffa en lagom liten flaska för din hemamagjorda nagelvårdsolja. Kanske har du en tom flaska i badrumsskåpet eller i köket? Har flaskan haft något innehåll så är det bra att rengöra den. Har du ingen flaska att återvinna kan du hitta bra varianter i livsmedelsbutiker, stormarknader, hälsokostbutiker eller kosmetikavdelningar.

2 ) Det är nu dags att införskaffa de olika oljorna. De finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker eller på nätet. Ibland kan även kosmetikavdelningar ha en eller flera av dessa oljor. Mandelolja och risolja kan även finnas i mataffärer.

3 ) Blanda samman dina ingredienser. Ett tips är att sedan förvara din olja i ett mörkt skåp eller låda, så håller den längre.

4 ) Massera in olja på naglar och nagelband några gånger i veckan – du kommer snart märka resultat!


Hårt arbete sliter på naglar och nagelband. 

Fakta om de olika oljorna

  • Mandelolja är rik på essentiella fettsyror och vitamin A, B1, B2, B6 och E. Den tränger lätt in i huden, vilket gör den lämplig i nagelvårdsolja.
  • Jojobaolja är en mycket mjukgörande och vårdande. Denna olja ger icke-ocklusivt, icke-fet fuktkontroll. Perfekt att ha som en del i nagelvårdsolja.
  • Risolja är ett bra val för mogen och känslig hud. Perfekt tillsammans med de andra oljorna i din nagelvårdsolja.

Dina händer kommer tacka dig! 

Mode & Livsstil
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Mode & Livsstil

De här textilierna ska aldrig torktumlas

Mode & Livsstil

Ta bort noppor från dina kläder

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Mode & Livsstil

Fynda skönhet och smink – 15% seniorrabatt hos Cocopanda!

Cocopanda

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.