Finstrimla kålen för bästa textur. Foto: Stockphotosecrets
Denna smakrika sallad passar som tillbehör till det allra mesta och går bra att spara i kylen i flera dagar. Nu när affärerna är fyllda till bredden med färsk vitkål är det ett perfekt tillfälle att göra en asiatisk vitkålssallad!
8 portioner (som sidosallad)
Ingredienser
- 350 g vitkål
- 3 morötter
- 1 röd chili (välj den styrka du gillar bäst)
- 1,5 msk risvinäger
- 1/2-1 dl färsk koriander
- 1 1/2-2 limefrukter (saften)
- Två matskedar sesamfrön (kan uteslutas)
- 1 msk strösocker
- En nypa salt
Gör så här
1 ) Strimla vitkålen mycket tunt oh fint. Lägg den strimlade kålen i en salladsskål.
2 ) Skala och strimla morötterna tunt och fint, lägg dem i skålen med vitkålen.
3 ) Skiva chilifrukten i tunna ringar. Sortera bort kärnorna (de är väldigt starka). Lägg i skålen.
4 ) Grovhacka koriandern och lägg i skålen.
5 ) Häll över färskpressad limejuice och risvinäger. Strö över sockret. Strö i sesamfröna.
6 ) Blanda alla ingredienser väl och smaka av med lite salt.
7 ) Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i en halvtimma innan servering. Njut!
Ett tips: Salladen kommer smaka mer och bli saftigare ju längre du sparar den, den klarar sig i kylen i några dagar!
Passa på att njuta av kål i höst.