Fräsch vitkålssallad med asiatiska smaker

Finstrimla kålen för bästa textur. Foto: Stockphotosecrets

Denna smakrika sallad passar som tillbehör till det allra mesta och går bra att spara i kylen i flera dagar. Nu när affärerna är fyllda till bredden med färsk vitkål är det ett perfekt tillfälle att göra en asiatisk vitkålssallad!

 8 portioner (som sidosallad)

Ingredienser

  • 350 g vitkål
  • 3 morötter
  • 1 röd chili (välj den styrka du gillar bäst)
  • 1,5 msk risvinäger
  • 1/2-1 dl färsk koriander
  • 1 1/2-2 limefrukter (saften)
  • Två matskedar sesamfrön (kan uteslutas)
  • 1 msk strösocker
  • En nypa salt

 

Gör så här

1 ) Strimla vitkålen mycket tunt oh fint. Lägg den strimlade kålen i en salladsskål.

2 ) Skala och strimla morötterna tunt och fint, lägg dem i skålen med vitkålen.

3 ) Skiva chilifrukten i tunna ringar. Sortera bort kärnorna (de är väldigt starka). Lägg i skålen.

4 ) Grovhacka koriandern och lägg i skålen.

5 ) Häll över färskpressad limejuice och risvinäger. Strö över sockret. Strö i sesamfröna.

6 ) Blanda alla ingredienser väl och smaka av med lite salt.

7 ) Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i en halvtimma innan servering. Njut!

Ett tips: Salladen kommer smaka mer och bli saftigare ju längre du sparar den, den klarar sig i kylen i några dagar!


Passa på att njuta av kål i höst. 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.