Våfflor med choklad är fantastiskt gott till kaffet.
Vill du variera våffelrepertoaren lite? Njut av härliga chokladvåfflor med chokladflagor och en klick lättvispad grädde – det är enkelt och hur gott som helst!
Ingredienser, 8 portioner
- 3 dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 3 dl Arla vispgrädde
- 2½ dl iskallt vatten
- Smör till stekning
- Vispgrädde (ytterligare grädde till servering)
- Florsocker (ytterligare florsocker till servering)
- Mörk choklad (till servering)
Gör så här
1 ) Ta fram en bunke och ha i mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
2 ) Ta fram en annan bunke och vispa grädden som ska vara i själva smeten.
3 ) Häll i vattnet i bunken med mjölblandningen. Ha sedan i hälften av grädden. Vispa med elvisp till en slät smet. Vänd sedan ner resten av grädden i smeten.
4 ) Hacka chokladen eller riv den med en potatisskalare (välj mängd efter tycke och smak).
5 ) Hetta upp våffeljärnet, pensla sedan laggen med smör innan första våfflan.
6 ) Häll i smet och grädda våfflorna.
7 ) Servera med lättvispad grädde. Strö över chokladflagorna och siktat florsocker innan servering. Njut!