Gör din egen hummus

Strö gärna över exempelvis sesamfrön eller solroskärnor för lite mer textur. 

 

Hummus är en krämig och smakrik röra med rötter i det arabiska köket. Du kan enkelt göra den hemma för att sedan servera den som tillbehör till maten eller som dipp till grönsaker eller bröd.

 

Ingredienser, 8 pers

  • 5 dl kokta kikärtor (du kan antingen blötlägga och koka själv eller köpa färdigkokta)
  • 0,5 tsk salt
  • 2- 3 st vitlöksklyftor
  • 4 msk tahini (sesampasta, finns färdig att köpa)
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 1 nypa spiskummin
  • vitpeppar

 

Gör så här

1 ) Blötlägg kikärtorna över natten och koka dem sedan, alternativt köp färdigkokta på burk eller i tetra.

2 ) Skölj kikärtorna noga i durkslag och rysta så att vattnet rinner av.

3 ) Mixa kikärtorna tillsammans med olivoljan.

4 ) Pressa i vitlök, häll i tahini och kryddor. Mixa lite till.

5 ) Smaka av med citronsaft, lite åt gången.

6 ) Lägg upp på fat och ringla över lite olivolja.

7 ) Servera och njut!


Dippa gärna grönsaker och bröd i hummusen, det är fantastiskt gott! 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.