Veckans recept: Grillade lammracks. Här ser vi ett par av de ingredienser som används till receptet. Tillagningstid ca 20 min
Ingredienser (4 portioner):
- 2st lammracks
- olja
- salt
- Svartpeppar
- vitlök
- färsk rosmarin
- Kryddblandning:
- 2msk lökpulver
- 2msk vitlökspulver
- 1mk torkad timjan
- 1msk torkad rosmarin
- 1msk torkad salvia
- 1msk torkad chili ellr cayennepeppar
Redskap:Kolgrill, tång, sprayflaska, kniv, skärbräda.
Tillagning:
- Börja med att blanda ihop allting till kryddblandningen.
- Skåra fettkappan på lammracksen och strö på rikligt med kryddblandingen, salt och svartpeppar.
- Lägg på grillen tillsammans med vitlök och rosmarin, vänd på köttet varje minut så att inte fettet bränner och grilla tills köttet har en innertemperatur på 56 grader.
- Låt vila i 15 minuter, skär upp och njut!