Grön och god avokado är en rejäl vitaminbomb

En avokado som är delad på hälften. Avokadohalvorna ligger på ett träbord. God och grön avokado, superhärlig till maten och nyttig.

En halv avokado om dagen räcker för att man ska få i sig allt det nyttiga från denna vitaminbomb. Fullproppad med proteiner och vitaminer är avokado ett bra inslag i en hälsosam och varierad diet. Så, vad är egentligen fördelarna med att äta avokado?

Listan är lång….

Avokado innehåller bland annat: 18 olika aminosyror, 14 olika mineraler, fibrer, vitaminerna C, E och K samt omega 3-fettsyror. Som en bonus är den typ av fett som finns i avokado enkelomettat (samma sort som finns i olivolja) och som bidrar till en god hjärthälsa. Fiberrik som den är ger den också mer mättnadskänsla! Oavsett om du äter avokado som del av en maträtt eller till mellanmål hjälper den dig att vara mätt längre.

Lätt att laga

Avokado är visserligen gott, men för mycket av det goda kan leda till att man tröttnar på smaken. Det positiva med avokado är att det är lätt att använda till mängder av recept så att den inte bara måste ätas skivad på en macka eller i en sallad. Exempelvis finns det avokadosoppa, avokadoröra, makaroner med ostsås och mixade avokado eller i fruktsallad. Det går även finnemang att inkorporera i bröd och bakelser. Mosad avokado kan ersätta smör i recept och göra dem nyttigare och veganska, och kan ersätta majonnäs som bindningsmedel i äggsallad.

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.