Mörk choklad är fullproppat med näringsämnen som är positiva för hälsan. Choklad tillverkas från kakaoträdets frön är en av de rikaste källorna på antioxidanter och forskning har bevisat att choklad till och med minskar risken för hjärtsjukdomar.

 

Den här artikeln går igenom några fördelar med choklad.

 

Många näringsämnen

Mörk choklad har faktiskt en hel del näringsämnen, däribland fibrer, magnesium, koppar och järn. 

 

Hög mängd antioxidanter

Mörk choklad innehåller en extremt stor mäng antioxidanter och en forskning visar faktiskt att det innehåller mer antioxidanter än några andra frukter och bär, däribland blåbär och acaibär.

 

Minskar blodtrycket

Trembolin som finns i choklad håller blodtrycket i schack, dessutom visar en foskning att mörk choklad påverkar insulinet mycket mer än ljus choklad.

 

Gör dig lycklig

Forskning visar att hjärnan utsöndrar dopamin när vi äter choklad. Av dopamin blir man lycklig och en studie visar att de som äter choklad tenderar att vara lyckligare än de som inte äter det.

 

Det är gott

Choklad ger inte bara fysiska häslofördelar utan även psykiska. När man gör någonting man tycker om eller blir glad av brukar man i regel må bättre än när man gör något man tycker är tråkigt eller äter något man inte tycker är gott.