Hemmagjord granola

Njut av din alldeles egen granola – varje morgon!

Granola är en slags ugnsrostad müsli. Knaprig, nyttig och fantastiskt god! Strö den över yoghurten och ät den till frukost eller mellanmål, gärna med olika bär efter säsong.

5 dl havregryn (byt ut till fiberhavregryn om så önskas)

2 dl dinkelflingor

2 dl boveteflingor

2 dl kokosflingor 2 dl solroskärnor

2 dl pumpakärnor

1/2 dl sesamfrön 200 g grovhackade naturella nötter t ex hasselnötter

1 tsk malen kardemumma 0.5 tsk salt

1.25 dl vatten

3 msk flytande honung eller lönnsirap 200 g torkad frukt t ex blåbär, tranbär och aprikoser

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210 grader
  2. Strö ut de torra ingredienserna på bakplåtspapper i långpanna.
  3. Ringla över honungen/lönnsirapen och vattnet, blanda tills det blivit en något “smulig” konsistens.
  4. Placera plåten i den nedre delen av ugnen. Rosta i ca 15-20 min tills granolan är helt torr och har fått en gyllenbrun nyans. Rör om då och då.
  5. Klipp eller skär den torkade frukren i små bitar. Strö den över granolan och låt den gå med de sista fem minuterna.
  6. Låt granolan kallna ordentligt, förvara den sedan i tärslutande påse eller burk.
  7. Njut!

(Receptet ger ca 2 liter härlig granolablandning!)

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.