Härlig spansk gazpacho


Njut av härligt god gazpacho med smak av Spanien.

Gazpacho är en kall spansk soppa med tomater som bas, perfekt som förrätt eller lunch. Servera gärna soppan med färskt bröd och toppa med mozzarellaost och färsk basilika – det är både enkelt och gott!    

Ingredienser (8 pers. förrätt eller 4 pers. huvudrätt)

  • 8 färska och mogna tomater (ca 600 g)
  • 0,5 gurka (200 g)
  • 0,5-1 vitlöksklyfta
  • 0,5 chili (t ex röd spansk peppar)
  • 1 burk passerade tomater (400 g)
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5-1 tsk salt
  • Eventuellt en nypa peppar (om du tycker det behövs)
  • 1 fp mozzarella ca 220 g (gärna minimozzarella)
  • Några blad färsk basilika

Gör så här

1 ) Börja med att skära bort stjälkfästet på tomaterna och halvera dem.

2 ) Skala gurkan med en potatisskalare.

3 ) kala vitlöken och finhacka chilin.

4 ) Ta fram en mixer och mixa tomaterna, gurkan, vitlöken och chilin i en matberedare eller i en burk med stavmixer.

5 ) Ha i de passerade tomaterna, vinägern och saltet (samt eventuellt en uns svartpeppar).

6 ) Servera soppan kall i fina skålar eller breda glas. Toppa med mozzarella och basilika och servera bröd till om du vill. Är det sommar och varmt kan du kyla ner soppan genom att lägga i några isbitar i varje skål.

Njut av smaken av spansk sommar!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.