Halloumiost redo för grillen.
Det är fantastiskt gott att lägga halloumiost på grillen. Servera den med goda tillbehör som en burgare. Halloumiburgare går hem hos de allra flesta och är perfekt att bjuda på när du har grillfest i sommar. Smaklig måltid!
Ingredienser för 4 personer
- 400 g halloumiost
- 1 msk olivolja
- 1.5 dl majonnäs
- 0.5 dl chilisås (inte “sweet chili”)
- 0.5 salladshuvud (plocksallad eller krispsallad)
- 2 st tomater
- 1 st rödlök (liten)
- 4 st hamburgerbröd (eller briochebröd)
Gör så här
1 ) Börja med att blanda chilisås och majonäs så att det blir en sås. Ställ in i kylen tills det är dags att servera.
2 ) Skär sedan halloumin i skivor strax under en centimeter tjocka. Krydda eventuellt med lite svartpeppar. Du behöver inte salta, halloumiosten är salt i sig själv.
3 ) Förbered alla tillbehör så att de är redo att läggas i brödet så fort osten är grillad.
4 ) Grilla osten (eller stek i panna) tills den fått färg. Lägg gärna bröden på grillen (eller i ugnen) en kort stund så de får en lite frasig yta.
5 ) Serveras medan osten fortfarande är varm.
6 ) Njut och ha en trevlig stund!