Hund för pensionär

En hund är människans bästa vän. Det skriver nog de flesta som någonsin har ägt en hund under på. Utöver att hunden är ett utmärkt sällskap har forskning också visat att ett djur har många andra hälsofrämjande egenskaper. Olika hundraser har olika egenskaper, och en passande hund för pensionär kanske därför inte är samma hund som en barnfamilj har glädje av.

 

Hundars effekt på pensionärers hälsa

De flesta forskare är överens om att hundar har en positiv effekt på människors hälsa. Orsaken till varför hundar är så bra för välmåendet är man däremot inte riktigt säker på. Det som däremot går att säga med största säkerhet är att hundar både fungerar som motivation och som stöd.

Att äga en hund bidrar också till en känsla av tillhörighet och gemenskap. Därför är en hund för pensionärer ofta speciellt bra för äldre som känner sig ensamma i vardagen. Hunden kan dessutom bidra till en bättre fysisk hälsa eftersom de på ett naturligt sätt tvingar ägaren att röra på sig mer.

 

Välja hund för pensionär – vad ska man tänka på?

När man ska välja hund för pensionär måste man ha i åtanke att vissa hundraser lever väldigt länge. Tar man då en valp behöver man ha en backup-plan, så att någon kan ta hand om hunden ifall ägaren blir för dålig och inte längre kan ta hand om djuret. Ibland kan det därför vara mer passande att välja en hund för pensionär som redan är lite äldre.

Många hundar behöver ett nytt hem och då kan det passa bra för en pensionär att adoptera en äldre hund. Om man vill adoptera en hund kan man antingen ta kontakt med kennlar för att se om de har någon för omplacering, eller också kan man vända sig till ett hundhem för att höra sig för om de har hundar som behöver hitta en ny familj.

 

Passande hundraser för pensionärer

Det är naturligtvis svårt att säga i generella termer vad som är en passande hund för pensionär. Här behöver man utgå från pensionärens egen fysiska förmåga och aktivitetsnivå. Om det är du som är pensionär och funderar på en hund kan du därför tänka på hur mycket tid du vill avsätta på motion varje dag.

Passande hundraser för äldre är vanligtvis mindre raser som inte kräver så mycket omvårdnad. Mopsar hör till sådana raser, och även shih tzu och pudlar. Alla de här tre raserna är extra populära bland seniorer eftersom de är tillgivna, lättskötta och inte kräver stora mängder fysisk aktivitet och motion.

Om du tänkt köpa en hund, eller redan har en hund, se våra pensionärsrabatter på allt som berör husdjur!

Husdjur
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Husdjur

Ta enkelt bort hår från husdjuren

Husdjur

De här livsmedlen är farliga för din hund

Husdjur

Därför är hunden människans bästa vän

Relaterade rabatter

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

Ny!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.