Veckans recept: Havskatt med pumpapuré Tillagningstid 20 minuter
Ingredienser (2 portioner):
- 300g havskatt
- 2st knippmorötter
- 1/2 butternut pumpa
- 6st kulpotatisar el, färskpotatisar
- 1 Sharlottenlök
- 2 msk cremé fraiché
- 1msk olja
- 1msk smör
- salt
- peppar
- vatten
- 1/2 kyckling buljongtärning
- smörgåskrasse
Redskap: Kastruller, stekpanna,skärbräda,kniv,skalare,stavmixer,skedar.
Tillagning:
- Börja med att skala morötterna och pumpan, skär ner pumpan i mindre bitar och koka grönsakerna i separata kastruller tills de är helt mjuka. När de är färdigkokta, kyl ner grönsakerna innan du skär dem.
- Ta pumpabitarna och lägg i en bunke och mixa till en slät puré tillsammans med cremé fraiché och salt.
- Skiva potatisen och löken och koka mjuk i vatten, smör, buljongtärning, salt och peppar.
- Ta havskatten och torka den med hushållspapper så den är riktigt torr. Salta och peppra. Sätt på stekpannan och häll i olja, se till att pannan blir riktigt varm, lägg i havskatten och stek den på ena sidan tills den har fått en fin gyllenbrun yta. (passa er så pannan inte blir för varm och fisken bränner vid). Efter det att fisken har fått en fin färg; vänd och ös fisken med en klick smör och dra av pannan från värmen. Låt fisken vila i pannan i 2 minuter innan ni serverar den. Lägg upp allting fint på tallrik och toppa med krasse.