Karamellpopcorn med choklad


Kombinationen choklad och popcorn är oväntat god. 

 

 

Söta, salta, karamelliga och toppade med choklad – testa att göra de här goda popcornen när du vill lyxa till det lite extra. Det är barnsligt gott!

 

 

  • 1 l poppade popcorn
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 50 g smält choklad
  • Lite salt

 

Gör så här

1 ) Poppa popcornen, med fördel i en kastrull eller i en popcornmaskin.

2 ) Koka upp smör och socker i en stor kastrull, låt koka under omrörning i ungefär fem minuter. Det ska bli en ljusbrun smet (se till att det inte blir bränt eller fastnar i botten på kastrullen).

3 ) Ta av kastrullen från plattan och rör i smeten så att den blir helt slät.

4 ) Häll genast ner de poppade popcornen och vänd dem i smeten.

5 ) Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Strö över popcornen på plåten.

6 ) Smält chokladen och ringla den sedan över popcornen. Salta lite och låt svalna.

7 ) Lägg upp de smarriga, karamelliga popcornen i en fin skål och servera!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.