Kombinationen choklad och popcorn är oväntat god.
Söta, salta, karamelliga och toppade med choklad – testa att göra de här goda popcornen när du vill lyxa till det lite extra. Det är barnsligt gott!
- 1 l poppade popcorn
- 75 g smör
- 2 dl socker
- 50 g smält choklad
- Lite salt
Gör så här
1 ) Poppa popcornen, med fördel i en kastrull eller i en popcornmaskin.
2 ) Koka upp smör och socker i en stor kastrull, låt koka under omrörning i ungefär fem minuter. Det ska bli en ljusbrun smet (se till att det inte blir bränt eller fastnar i botten på kastrullen).
3 ) Ta av kastrullen från plattan och rör i smeten så att den blir helt slät.
4 ) Häll genast ner de poppade popcornen och vänd dem i smeten.
5 ) Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Strö över popcornen på plåten.
6 ) Smält chokladen och ringla den sedan över popcornen. Salta lite och låt svalna.
7 ) Lägg upp de smarriga, karamelliga popcornen i en fin skål och servera!