Hembakade muffins är en klassiker till fikat. Kombinationen av kardemumma och citron är klockren och filmjölken gör de här muffinsarna extra saftiga och goda. Testa det här receptet och njut av fika när det är som bäst!
Ingredienser
- 100 g smör (rumsvarmt)
- 2 dl strösocker
- 2 ägg? (normalstora)
- Rivet skal av 1 citron
- 1 ½ dl filmjölk
- 1 tsk kardemummakärnor (mortlade)
- 1 tsk bikarbonat
- 4 ½ dl vetemjöl? (standardvetemjöl)
Gör så här
1 ) Börja med att sätta ugnen på 200 grader (inte varmluft).
2 ) Ta fram en bunke och elvisp. Vispa sedan smöret och sockret pösigt.
3 ) Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och vispa en liten stund till.
4 ) Tvätta och torka av citronen. Riv skalet på ett rivjärn, utan att få med det vita lagret.
5 ) Rör nu ner citronskal och filmjölk så att det blir jämt fördelet.
6 ) Mortla kardemummakärnorna. Blanda dem tillsammans med bikarbonat och mjöl i en bunke. Blanda med en gaffel så att det blir bra fördelat.
7 ) Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
8 ) Ställ ut muffinsformar på en plåt med bakplåtspapper.
9 ) Fyll formarna till två tredjedelar med smet.
10 ) Placera plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 18 minuter.
11 ) Njut av en härlig fika!