Klassisk rabarbersaft


Svalka dig med hemgjord rabarbersaft.

Finns det något godare än hemgjord saft? Plocka så mycket rabarber du orkar och svalka dig med ett glas underbar rabarbersaft med smak av sommar!

 Ingredienser (8 dl)

  • 500 g färsk rabarber
  • 1 liter vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,75 dl färskpressad citron
  • Isbitar till servering

  Gör så här

1 ) Skär av bladen på rabarbern och skär den i slantar.

2 ) Lägg slantarna i en gryta eller stor kastrull och häll över vattnet. Låt koka under lock ungefär 15 minuter.

3 ) Sila bort fruktköttet och koka upp den släta saften.

4 ) Tillsätt sockret och låt koka under omrörning tills sockret smält och saften blivit slät.

5 ) Pressa citronen och häll i den i saften.

6 ) Häll upp den färdiga saften i väl rengjorda, tätslutande glasflaskor (gärna varma).

7 ) Låt svalna och förvara i kylen.

Serveras gärna med isbitar och kanske med en jordgubbe eller två!   

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.