Koka alltid potatis med skalet på

Den knöliga rotfrukten potatis är en av grundstenarna i svensk husmanskost. I potatis hittar du massvis av vitaminer och mineraler, tyvärr försvinner mycket av det här då de flesta idag skalar potatisen innan de kokar den.

Du kan göra massvis av olika rätter med potatis. Du kan steka, koka, ugnsrosta eller fritera den och om du vill göra något snäppet mer komplicerat kan du göra mos, gratäng, gnocchi, kroketter eller massvis med andra rätter.

 

Skala inte potatisen

Bara i skalet hittar du massvis med fibrer som är bra för matsmältningen, därför är det rekommenderat att du faktiskt äter skalet. Även om du inte vill äta skalet bör du fortfarande koka potatisen med skalet på. I potatis hittar du vitaminer som kalcium, B-vitamin och folat, när du kokar potatisen utan skal ”läcker” vitaminerna ut i vattnet och löses upp.

Vitaminer är viktiga för att våra kroppar ska må bra och det känns väldigt onödigt att koka bort massor i vattnet. Se istället till att skala potatisen efter du har kokat den!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.