Nysköljd, härlig grönkål redo att förvandlas till chips.
Grönkålsblad som rostas i ugnen blir till frasiga chips. Ett fräscht tilltugg med en pikant och stor smak. Perfekt att avnjutas som tillbehör till maten eller som snacks på fredagskvällen.
Recept för 4 personer:
- 300 gram färsk grönkål
- 1/2 dl jungfruolivolja (kan delvis bytas ut mot smör om så önskas)
- Några nypor salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 160 grader)
- Om du använder orensad grönkål, riv då bort lagom stora flikar från den grova bladnerven och skölj
- Lägg grönkålen på bakplåtspapper på en plåt
- Ringla över oljan och massera lätt in den, och eventuellt smöret, i kålen
- Fördela kålen jämt över ytan
- Rosta i ugnen i cirka 15 minuter, tills chipsen blivit knapriga och krispiga
- Strö över saltet
- Njut och ha en härlig stund!