Krispiga grönkålschips

 

Nysköljd, härlig grönkål redo att förvandlas till chips.

Grönkålsblad som rostas i ugnen blir till frasiga chips. Ett fräscht tilltugg med en pikant och stor smak. Perfekt att avnjutas som tillbehör till maten eller som snacks på fredagskvällen.

Recept för 4 personer:

  • 300 gram färsk grönkål
  • 1/2 dl jungfruolivolja (kan delvis bytas ut mot smör om så önskas)
  • Några nypor salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 160 grader)
  2. Om du använder orensad grönkål, riv då bort lagom stora flikar från den grova bladnerven och skölj
  3. Lägg grönkålen på bakplåtspapper på en plåt
  4. Ringla över oljan och massera lätt in den, och eventuellt smöret, i kålen
  5. Fördela kålen jämt över ytan
  6. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter, tills chipsen blivit knapriga och krispiga
  7. Strö över saltet
  8. Njut och ha en härlig stund!

     

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.