Krispiga pommes på sötpotatis

 

Testa något nytt, byt ut dina vanliga pommes eller klyftpotatis mot pommes på sötpotatis. Med vårt recept behöver du inte ha en fritös för att lyckas – du lagar dem enkelt i ugnen.

  

Ingredienser 4 personer

  • 2 sötpotatisar (mediumstora)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 nypa salt
  • Eventuellt en nypa svartpeppar och lite cayennepeppar (kan uteslutas)

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 120 grader (varmluft).

2 ) Skrubba/tvätta och skala sötpotatisarna.

3 ) Använd en stor och vass kniv och skär fina pommes frites (långsmala).

4 ) Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela ut dina pommes. Salta lite grann.

5 ) Sätt in plåten i ugnen.

6 ) Låt vara inne i ugnen i ungefär 35 minuter, men se till att vädra en gång per 15 min (sätt en timer så att du inte missar det momentet).

7 ) Ta ur plåten ur ugnen och höj temperaturen på ugnen till 230 grader.

8 ) Lägg alla pommes i en skål, häll över olja och kryddor och blanda noga (vänta gärna tills de svalnat något och blanda med händerna).

9 ) Fördela ut de inoljade och kryddade pommesarna på plåten igen och sätt tillbaka i ugnen.

10 ) Låt dem gräddas i ungefär 15 minuter tills ytan blivit krispig och gyllene.

11 ) Ta ut plåten ur ugnen och lägg dina pommes på en tallrik täckt med några lager hushållspapper, så att överflödig olja sugs upp.

12 ) Serveras exempelvis till hamburgare, en bit kött eller liknande – det vill säga på samma vis du brukar servera klyftpotatis eller vanliga pommes.

Extra gott blir det om du har en sås eller dressing till!  


Sötpotatis är väldigt gott, särskilt som pommes. 

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.