Trots den senaste veckans otroligt varma väder börjar sommaren tyvärr närma sig sitt slut. Det kan kännas tråkigt att vi går mot mörkare tider men det finns faktiskt några fördelar, en av dem är att kantarellsäsongen är här.
Kantareller är otroligt gott och uppskattas i många hem runt omkring i Sverige. I det här receptet kan du läsa om en otroligt krämig och vegeteriansk kantarellpasta.
Det viktiga att tänka på är att spara en liten kopp med pastavatten, det innehåller mycket stärkelse som kommer få grädden att fastna bra mot pastan.
Du behöver (för 4 portioner)
400 gram tagliatellepasta
200 gram kantareller
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1/4 chili
3dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
Vitpeppar
Salt
Smör och olja för stekning
Så här gör du
1. Koka pastan pastan tills den blir al dente, cirka 1 minut mindre än paketets instruktioner. Spara ett litet glas med pasta vatten.
2. Medan pastan kokar steker du lök och vitlök i matolja tills den blir mjuk. Lägg i chili någon minut efteråt.
3. Häll över löken och chilin på en tallrik eller i en skål och stek kantarellerna i smör tills dem har släppt ut allt vatten.
4. Koka upp vatten i vattenkokaren och blanda i grönsaksbuljongen i en liten kopp.
5. Häll i löken och chilin i pannan tillsammans med buljong och grädde.
6. Sänk värmen och låt grädden tjockna under omrörning.
7. När pastan är klar häller du i den i kantarellblandningen tillsammans med lite av pastavattnet.
8. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med riven parmesan.
Det här receptet är väldigt enkelt och tar inte speciellt lång tid men den är otroligt god och du kommer att vilja göra den igen och igen.