Krämigt mos på potatis, jordärtskocka och blomkål

Testa ett annat mos till middagen. 

Visst är det gott med vanligt potatismos, men det kan vara roligt att uppdatera repertoaren lite. Mos gjort på potatis, blomkål och jordärtskocka är nyttigare än vanligt potatismos och smakar fantastiskt!

 

Ingredienser

  • 600 g mjölig potatis
  • 600 g jordärtskocka
  • 600 g färsk blomkål
  • 3 dl varm mjölk (mellan- eller standardmjölk)
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter tycke och smak
  • Hackad färsk persilja till garnering

 

Gör så här

1 ) Börja med att skala potatisen och jordärtskockorna. Dela dem sedan i tärningar.

2 ) Rensa blomkålen (ta bort det som ser fult/dåligt ut) och skär i mindre buketter.

3 ) Ta fram en kastrull med höga kanter och koka potatisen i lättsaltat vatten, ungefär i 10 minuter.

4 ) Lägg i jordärtskockorna och låt koka ytterligare i cirka 5 minuter.

5 ) Lägg därefter i blomkålen och låt koka i cirka 5 minuter till. Känn av med potatissticka för att se när det är färdigt.

6 ) Häll av allt vatten.

7 ) Använd en elvisp eller potatisstöt och mosa alltsammans.

8 ) Värm mjölken, men låt den inte brännas vid.

9 ) Häll i mjölken under omrörning. Det ska inte bli en rinnig konsistens, så häll bara i så mycket du behöver.

10 ) Klicka i smöret, ha i kryddorna och rör om.

11 ) Serveras varmt med grovhackad persilja på toppen.

Njut!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.