Mumsiga potatisplättar

Potatisplättar, lite väl i det tjockaste laget. Kan göras med pannkakssmet blandat med mosad potatis, eller potatismos och mjöl. Potatisplättar, lite väl i det tjockaste laget. Kan göras med pannkakssmet blandat med mosad potatis, eller potatismos och mjöl.

Rester. Superperfekt att få tillräckligt över till en måltid eller lunch dagen därpå, men ibland inte tillräckligt för att bli en till rätt. Potatismos är en bit restmat som är notoriskt svårt att använda till senare matlådor då det är katastrofalt att frysa. Istället kan man spara moset och göra mumsiga plättar och servera som mellanmål eller en lättare måltid.

Recepten skiljer sig åt. Mer matiga varianter blandar i princip pannkakssmet med potatismoset eller blandar i ytterligare riven potatis. Dessa kan serveras med bacon och lingon vid sidan av. Det här receptet är plättar med minimal tid för förberedelse och tillverkning, eftersom de gärna görs av rester, och passar bra att ätas varma med ost som en macka.

Ingredienser

  • Portionen potatismos som inte åts upp
  • Mjöl

Gör så här

  • Blanda potatismoset med lite mjöl för att få bättre sammanhållning på blandningen
  • Värm en stekpanna och häll på lite stekolja
  • Använd en sked eller ett decilitermått för att lägga blandningen i pannan, tänk på att lagret inte ska vara allt för tjockt! Ungefär dubbel tjocklek av en vanlig pannkaka är lagom, nästan som Amerikanska panncakes
  • Lägg ca 2-3 plättar i pannan per stekomgång och stek på låg värme tills plätten blir lätt gyllene
  • Servera som mellanmål med en bit ost till, eller som ett mål mat med bacon och lingonsylt
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.