Veckans recept: Pasta Pomodore. Välj pasta efter smak. Tillagningstid: 30 min
Ingredienser (2 portioner):
- 400g pasta
- 1/2 blekselleri huvud
- 1 morot
- 1 gul lök
- 1msk olja
- 500 g blandade färska tomater
- basilika blad
- 2st vitlöksklyftor
- 2msk tomatpuré
- 1 dl vitt vin
- 1 tärning kycklingbuljong
- salt
- peppar
- 1msk vitvinsvinäger
Redskap: stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.
Tillagning:
- Börja med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan tills den är al denté.
- Skär sellerin, morot och lök och fräs mjuka i olja. Tillsätt sedan nedskuren färsk tomat, vitlök, tomatpuré, vitt vin, tärning kycklingbuljong och basilikablad och låt koka i 25-30 min. Smaka av med salt, peppar och vinäger. 3. Värm pastan med lite olja i en kastrull, lägg på tallrik, toppa med tomatsås, parmesanost, basilikablad och rosmarinkvistar.