Mumsigt värre med pasta Pomodore

Veckans recept: Pasta Pomodore. Välj pasta efter smak. Veckans recept: Pasta Pomodore. Välj pasta efter smak. Tillagningstid: 30 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g pasta
  • 1/2 blekselleri huvud
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1msk olja
  • 500 g blandade färska tomater
  • basilika blad
  • 2st vitlöksklyftor
  • 2msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • salt
  • peppar
  • 1msk vitvinsvinäger

Redskap: stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

 

Tillagning:

  1. Börja med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan tills den är al denté.

  2. Skär sellerin, morot och lök och fräs mjuka i olja. Tillsätt sedan nedskuren färsk tomat, vitlök, tomatpuré, vitt vin, tärning kycklingbuljong och basilikablad och låt koka i 25-30 min. Smaka av med salt, peppar och vinäger. 3. Värm pastan med lite olja i en kastrull, lägg på tallrik, toppa med tomatsås, parmesanost, basilikablad och rosmarinkvistar.
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.