Keso är en bra proteinkälla.
Vi delar gärna med oss av riktigt bra recept på lättlagad och nyttig mat, här kommer vårt allra senaste. Kesoplättar går snabbt och lätt att svänga ihop, de kräver få ingredienser och är riktigt nyttiga eftersom de inte innehåller vanligt mjöl. Perfekt till långfrukosten på helgen eller som en enkel lunch. Komplettera med en fräsch och bra sallad och du har en komplett måltid!
Ingredienser
- 250 g keso
- 2 ägg
- 1 msk dinkelmjöl eller fiberhusk
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm vaniljpulver
- Olja till stekning
Gör så här
1 ) Mosa keson tillsammans med äggen så att det blir en smet.
2 ) Blanda i fiberhusken eller dinkelmjölet samt salt och vaniljpulver. Rör om så att det blir bra fördelat.
3 ) Klicka ut smeten i varm stekpanna. Stek på medelhög/hög värme så att plättarna får en gyllene nyans.
4 ) Serveras varma och toppas med skivad banan eller bär. Njut! Färska, upptinade eller rårörda bär smakar bra tillsammans med kesoplättarna.