Kirskål är inte bara ett ogräs, den är fantastiskt god att använda i matlagningen. En pesto på kirskål och mandlar är oväntat gott. Ge dig ut och plocka detta fantastiska ogräs till middag!
Ingredienser ca 4 portioner
- Några nävar (ungefär ett fullt durkslag) nyplockade kirskålsblad
- 3 dl mandel
- 2 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dl lagrad ost, exempelvis permesanost
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
1 ) Eftersom kirskål kan ha en något besk smak så kan det vara klokt att ånga bladen över en gryta med kokande vatten i några minuter.
2 ) Rosta mandlarna i torr stekpanna, utan att de blir särskilt brända.
3 ) Lägg i samtliga ingredienser i en skål och mixa med stavmixer eller mixa dem i en matberedare.
4 ) Smaka av med salt och peppar.
5 ) Serveras exempelvis med pasta. Njut!
Ett ogräs väl värt att spara på.