Pasta aglio e olio – Simpel Italiensk vardagsmat

 

Mellanmål är en älskad internationell tradition som kan se lite olika ut i olika delar av världen. I Sverige är skogaholmslimpa med prickig korv och ett glas o’boy nästan kulturmärkt medan man på många ställen i USA slänger in en påse mac’n’cheese i mikrovågsugnen. I Italien däremot finns det många som starkt förknippar den här känslan med pasta aglio e olio.

Aglio e olio betyder ”vitlök och olja” vilket är precis vad det är. Varken mer eller mindre. Pasta aglio e olio passar perfekt som mellanmål, tidig middag eller lunch eftersom det går fruktansvärt snabbt att tillaga och är nästan skrattretande simpelt att koka ihop i jämförelse med vad det smakar. Genom att spara och använda sig av pastavattnet som är rikt på stärkelse blir pastan krämig och inte lika oljig.

 

Du behöver (4 portioner)

450 gram pasta

1dl olivolja

4 vitlöksklyftor

Chiliflakes (om man vill ha lite extra styrka i maten)

 

Så här gör du

1. Koka upp pastan till den precis är al dente (ca 1 minut innan den är klar). Spara 1 glas med pastavatten.

2. Hacka och stek vitlöken tills den blir gyllenbrun

3. Häll över pastan i stekpannan tillsammans med glaset pastavatten. Häll även ner lite chiliflakes om du har valt att ha med det.

4. Häll över i en bunke och blanda i med resten av oljan.

 

Buon appetito!

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.