Veckans recept: Pasta Frutti di Mare Tillagningstid 25-30 min
Ingredienser (2 portioner):
- 400g Linguini pasta
- 1 morot
- 1/2 bleksellerihuvud
- 2st sharlottenlökar
- 2st viltöksklyftor
- 6st coctailtomater
- 1dl vitt vin
- 1dl grädde
- 1 kycklingbuljongtärning
- 6st pilgrimsmusslor
- 4st gambas
- 50g handskalade räkor
- 50g blåmusselkött
- 2 msk matolja
- 1 msk smör
- salt peppar
- Parmesanost
- basilikablad
Redskap: Stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.
Tillagning:
- Sätt på ett stort kokande vatten med salt i och koka pastan tills den är al denté (tuggmotstånd).
- Skär ner blekselleri, morot, löken och fräs i panna med olja tills grönsakerna har blivit mjuka. Pressa sedan i en vitlöksklyfta och skär ned tomaterna och lägg i pannan, häll i vitt vin, grädde och buljongtärningen och koka ihop tills såsen har blivit simmig. Smaka av med salt och peppar.
- Ta bort muskeln ifrån pilgrimsmusslorna, värm upp en panna med olja tills den är rykande varm, lägg i pilgrimsmusslorna och gambas i pannan tills dem har fått en fin färg, klicka i smöret och ös skaldjuren. Ta av från värmen.
- Häll i handskalade räkor, blåmusselkött och pastan i såsen, värm upp snabbt och lägg på tallrik, toppa med gambas och pilgrimsmusslor, parmesanost och basilika.