Att steka bacon i stekpannan är ju kanske inte det mest komplexa som finns att göra i köket men det finns gånger då man faktiskt hellre skulle göra perfekta skivor i ugnen istället för i pannan. Står du till exempel och lagar en god lördagsbrunch? Antagligen använder du redan flera pannor och eftersom att du vill äta allting varmt vill du inte behöva lägga äggröran åt sidan för att sen göra bacon efteråt. Det kanske är så att du har många gäster, då kan du göra betydligt många fler skivor bacon på en gång än i stekpannan.
Oavsett vilken anledning du har så slipper du allt matos som bacon ger ifrån sig. Har man ingen bra fläkt brukar hela köket lukta bacon hela helgen och det slipper du med ugnen.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut bacon på en plåt med vanlig aluminiumfolie och tillaga i 6 minuter.
Vänd på skivorna och kör i 6 minuter till.
Klart!