Rödlöken kommer få en mjuk och söt smak.
Har du märkt att det blivit vanligt att få picklade grönsaker som tillbehör på restauranger och kaféer? Beställer du en matig smörgås eller fräsch sallad så är picklad rödlök en vanlig smakhöjare. Det är lätt att göra själv, så testa du också!
Ingridienser
- 1 kg små fina rödlökar
- 1 liter vatten
- 2 msk socker
- 2 msk salt
- 6 svartpepparkorn
- 4 msk 12-procentig ättika (2 msk per burk)
- 2-4 lagerblad
- 5-7 kryddnejlikor
Gör så här
1) Skala och skär rödlöken i tunna skivar/ringar.
2) Lägg rödlöken i rena glasburkar, vava dem tätt.
3) Koka upp vatten, socker, salt och kryddor.
4) Häll genast lagen över rödlöken (låt den inte svalna).
5) Blanda i ättikan, se till att blanda noga.
6) Sätt på locken på burkarna och ställ dem med botten upp och låt svalna.
7) Håll dig till tåls och förvara dem i kylen eller ett kallt skafferi tills de mognat. Det tar ungefär tre veckor.
Picklad rödlök passar perfekt till det mesta, så när den är färdig är det är bara att servera och njuta!