Är du ofta törstig? Det kan finnas flera orsaker till det.

 

I kroppen behöver vi balans mellan våra salt och vätskenivåer. Har vi för mycket vätska blir vi kissnödiga och har vi för mycket salt blir vi istället törstiga. Om du känner att du alltid är törstig, dricker väldigt mycket och kissar ur allting igen kan det bero på något annat än att du bara har för mycket salter i kroppen.

 

Uttorkad

Det här hänger ju väldigt mycket ihop med det vi beskrev i ingressen men det kan vara viktigt att tänka på. Det är väldigt individuellt hur mycket vi behöver dricka och medan någon klarar sig bra på några glas per dag kan du behöver 1-2 flaskor vatten. Om du tränar mycket eller bor i ett varmt klimat kan du behöva ännu mer vatten.

 

Kroppen kan inte ta upp hur mycket vätska som helst heller så det är inte lönt att hälla i sig 1 liter vatten på en gång. Försök att dela upp vatteniintaget istället.

 

Kosten

Kosten kan vara avgörande om du ofta känner dig törstig. Keto dieten, alltså när man inte äter kolhydrater, kan ha törst som en bieffekt. Det är för att kolhydrater binder mycket vatten i kroppen och när du slutar äta kolhydrater kommer du tappa vätskan.

 

Problem med sköldkörteln

Problem med sköldkörteln kan visa sig lite olika på olika människor men det finns några symtom du kan hålla koll på. Om du känner dig väldigt törstig i samband med trötthet, skakande händer, viktminskning och ångestattacker borde du gå till läkaren!

 

Diabetes

Ett väldigt vanligt symtom när man har diabetes, både typ 1 och 2, brukar vara att man är törstig hela tiden och dessutom måste kissa väldigt ofta. Det är för att ditt blodsocker ät högt och du har därför mer glukos som går igenom njurarna. Glukos binder vätska och därför kommer njurarna skicka ut mer vätska till din kissblåsa. 

Vill du läsa mer om symtomen på diabetes kan du läsa det här. 

 

Medicin

Många mediciner är vätskedrivande eller har som bieffekt att kroppen släpper vätska. Då kommer du att bli törstig.

 

 

Kom ihåg att om du är törstig så är det bra att dricka men om du känner själv att det går lite överstyr borde du söka vård!

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

5 faktabaserade tips för dig som vill gå ner i vikt

Hälsa

10 symtom på att dina blodsockernivåer är för höga

Hälsa

3 tecken på att du gnisslar tänder i sömnen

Relaterade rabatter

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Svensk Provtagning

Hälsa

20% rabatt på Hälsokontroll Premium

Svensk Provtagning

Hälsa

30% rabatt på två produkter!

WellBeSleep

Hälsa

50% rabatt i två månader + gratis frakt

Vitalplus

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

NYHET!

Mobilabonnemang 3GB hos hallon för endast 44 kr/mån i 4 mån, därefter 89 kr/mån! Spara oanvänd surf, ingen bindningstid!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.