Är du ofta törstig? Det kan finnas flera orsaker till det.

 

I kroppen behöver vi balans mellan våra salt och vätskenivåer. Har vi för mycket vätska blir vi kissnödiga och har vi för mycket salt blir vi istället törstiga. Om du känner att du alltid är törstig, dricker väldigt mycket och kissar ur allting igen kan det bero på något annat än att du bara har för mycket salter i kroppen.

 

Uttorkad

Det här hänger ju väldigt mycket ihop med det vi beskrev i ingressen men det kan vara viktigt att tänka på. Det är väldigt individuellt hur mycket vi behöver dricka och medan någon klarar sig bra på några glas per dag kan du behöver 1-2 flaskor vatten. Om du tränar mycket eller bor i ett varmt klimat kan du behöva ännu mer vatten.

 

Kroppen kan inte ta upp hur mycket vätska som helst heller så det är inte lönt att hälla i sig 1 liter vatten på en gång. Försök att dela upp vatteniintaget istället.

 

Kosten

Kosten kan vara avgörande om du ofta känner dig törstig. Keto dieten, alltså när man inte äter kolhydrater, kan ha törst som en bieffekt. Det är för att kolhydrater binder mycket vatten i kroppen och när du slutar äta kolhydrater kommer du tappa vätskan.

 

Problem med sköldkörteln

Problem med sköldkörteln kan visa sig lite olika på olika människor men det finns några symtom du kan hålla koll på. Om du känner dig väldigt törstig i samband med trötthet, skakande händer, viktminskning och ångestattacker borde du gå till läkaren!

 

Diabetes

Ett väldigt vanligt symtom när man har diabetes, både typ 1 och 2, brukar vara att man är törstig hela tiden och dessutom måste kissa väldigt ofta. Det är för att ditt blodsocker ät högt och du har därför mer glukos som går igenom njurarna. Glukos binder vätska och därför kommer njurarna skicka ut mer vätska till din kissblåsa. 

Vill du läsa mer om symtomen på diabetes kan du läsa det här. 

 

Medicin

Många mediciner är vätskedrivande eller har som bieffekt att kroppen släpper vätska. Då kommer du att bli törstig.

 

 

Kom ihåg att om du är törstig så är det bra att dricka men om du känner själv att det går lite överstyr borde du söka vård!

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Du ska INTE spola kallt vatten om du har bränt dig

Hälsa

Bröstsmärtor – det här kan det bero på

Hälsa

Kan man använda förra årets solskyddsfaktor? Här får du svaret!

Relaterade rabatter

Hälsa

Behandla din halsbränna med resultatgaranti

IQoro

Hälsa

Halva priset på Omega-3 samt gåva på köpet!

Vesterålens Naturprodukter

Glasögon

10% rabatt på linser, tillbehör, glasögon och solglasögon

LensWay

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Svensk Provtagning

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

VitaePro är Sveriges mest sålda kosttillskott och det självklara valet för dina muskler och leder!

Hela 9 av 10 uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. Som medlem hos Seniordeal får du just nu 50% rabatt på VitaePro + ett magnesiumtillskott på köpet! 

VITAEPRO LOGGA

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.