Pasta är alltid väldigt gott. Färsk ravioli med sås på tomat och feta är perfekt att svänga ihop när du har lite bråttom, men inte vill tumma på smakupplevelsen. Njut av en riktigt god maträtt!
Ingredienser (4 personer)
- 500 g färsk ravioli (med ost och/eller spenatfyllning)
- 150 g fetaost i örter (tärnad i olja- och örtblandning)
- 5 tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk naturell tomatpuré
- 1 dl hackad färsk basilika
- 1-2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
1 ) Börja med att hälla av oljan från osten, men spara oljan.
2 ) Skölj, halvera och gröp ur tomaterna. Finhacka sedan tomatköttet och lägg det i en skål.
3 ) Skölj basilikabladen och hacka dem slarvigt.
4 ) Finhacka eller pressa vitlöken och lägg tillsammans med tomatköttet. Ha sedan i tomatpurén, oljan från osten, hälften av basilikan, salt och peppar. Tomatröran är nu klar, den ska nämligen inte värmas.
5 ) Koka raviolin enligt anvisning på förpackningen.
6 ) Servera den rykande varma raviolin med tomatröran, fetaost och resten av basilikan.
7 ) Njut och ha en trevlig stund!