Recept på hemgjord glass


Njut av hemgjord glass med din favoritsmak. 

Alla älskar glass, stora som små. Oavsett om det är vardag eller fest så blir det aldrig fel att bjuda på en krämig och härlig glass. Den godaste glassen gör du själv och smaksätter med din favoritsmak!  

Ingredienser, 4 personer

  • 4 äggulor
  • 1/2-1 dl strösocker
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl glykossirap

 

Förslag på smaksättning (välj en av dem eller smaksätt med det du gillar bäst)

  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1-2 tsk mald kanel och små äppelbitar
  • 3 msk kakao (eventuellt även med minimarshmallows)
  • 2-3 dl mosade bär
  • 2 dl finhackad choklad (mörk eller ljus, smaksatt eller ej)

 

Gör så här

1 ) Börja med att vispa äggulor och socker till en luftig blandning.

2 ) Ta fram en kastrull och koka upp mjölk, grädde och glykossirap under omrörning på låg värme.

3 ) Vispa sedan ner äggblandningen i den varma mjölkblandningen, använd en finmaskig sil och häll genom den.

4 ) Tillsätt sedan valfri smaksättning och rör om. Tips: Vill du ha i chokladbitar, som inte ska smälta, behöver smeten svalna något innan du rör ner dem.

5 ) Låt glasssmeten svalna ordentligt.

6 ) Använd glassmaskin om du har en sådan, häll i så fall ner den svalnade smeten och sätt igång maskinen enligt instruktioner. Ställ sedan in i frysen. Har du ingen glassmaskin häller du helt enkelt smeten i en form och låter stå i frysen i minst fem timmar. Rör om emellanåt för att den ska bli jämt fryst.

 Servera den frysta glassen med eventuella tillbehör som vispad grädde, maränger eller bär. Njut!  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.