Rengör din madrass i 3 enkla steg

Även om du är duktig på att använda underlakan och madrassöverdrag så kommer din madrass at bli smutsig och behövs därför rengöras emellanåt.

I den här guiden kan du läsa hur du rengör din madrass i tre enkla steg.

 

Steg 1: Damm och kvalster

Det här steget borde du göra relativt ofta och det man fokuserar på här är att får bort damm och dammkvalster som oftast finns i sängen. Det enklaste sättet är att ta möbelmunstycket till dammsugaren och trycka hårt mot madrassen.

Om du har en ångmaskin (för att köra kläder släta) kan du börja med att ånga madrassen innan du dammsuger för att döda kvalster som lever precis under översta tyget på madrassen.

 

Steg 2: Få bort smuts och fläckar

Antingen är du en sån som tycker om att äta i sängen, då har du definitivt minst en fläck på madrassen. Annars brukar madrassen bli smutsig av svett och smuts som sitter på din kropp när du går och lägger dig. För att göra rent madrassen behöver du bara göra en enkel cocktail.

Blanda 0,5dl bikarbonat, 2,5dl väteperoxid och ett par droppar flytande tvål. Skaka blandningen ordentligt i en sprayflaska och spraya sedan blandningen över madrassen. Låt det torka helt och gå sedan över madrassen med en hård borste för att få bort bikarbonatsresterna.

 

Steg 3: Få bort unken lukt

Även om man har tvättat ch rengjort sin madrass kan det hända att den fortfarande luktar lite unket. Lukten kan du enkelt ta bort med lite vitvinsvinäger och eterisk olja.

Blanda 125ml vinäger, 250ml vatten och 10 droppar eterisk olja i en sprayflaska och spraya över madrassen. Upprepa det här om lukten kommer tillbaka.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.