Så här får du bort stearin från alla typer av underlag

 

 

Nu är väl den stora tiden för att tända ljus förbi eftersom att dagarna blir längre och det är allt ljusare på himlen. Dessutom är det varmare och vi behöver inte tända ljus runt om i huset för att hålla temperaturen uppe. Att tända ljus är dock alltid mysigt om även under våren och sommaren händer det att vi tänder ljus för att mysa till det.

Har du någon gång råkat spilla stearin? Då vet du att det är extremt svårt att få bort, men som tur är finns det några knep du kan använda, beroende på vilket underlag du har spillt på.

 

Porslin

Du om du har ljusen på en tallrik så har det nog definitivt runnit ner på den. Det kan vara lite problematiskt att få bort stearinen och det brukar inte hjälpa att stoppa den i diskmaskinen eller att försöka få bort det med en diskborste. 

Stoppa tallriken i frysen ett litet tag, sen kan du bara skrapa av stearinen med baksidan på en kniv. Därefter är det bara att diska tallriken med hett vatten.

 

Kläder

Det här händer väl inte lika ofta men visst har vi alla varit med om att vi får stearin på kläderna. Lägg en pappershandduk över fläcken och stryk med strykjärnet på låg värme över den. Stearinet kommer bli mjukt igen och absorberas av pappret, det kommer inte ens att bli en fläck.

 

Glas

Har du ett glasbord eller står ljusen på någon form av glasunderlägg? Då har du säkert varit med om det här. Använd en svamp och varmvatten för att försöka skrubba bort stearinet. Du kan dessutom försöka använda en träspackel eller något för att skrapa bort stearinet och om det verkligen inte vill försvinna kan du hälla på lite lacknafta för att lösa upp det. Se bara till att du itne har en lacknafta som kan etsa på fönster!

 

Trä

Precis som med kläderna kan du få bort stearin genom att värma upp den så att den absorberar in i en pappershandduk. Det rekommenderas dock inte att du använder strykjärnet på ditt fina bord så ta istället fram hårtorken och blås tills stearinet blir så varmt att det smälter.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.